Massimo is helemaal klaar; hij is drie keer ingespoten om te zorgen dat hij vrijwel niet kan afgeven, maar natuurlijk blijf je voorzichtig met de tekening. Vette vingers zitten er zo op, daarom in een lijstje gedaan voor de bescherming.

Het was een hele klus en er zitten heel veel kleuren in. Ik dacht ik kan die kleuren allemaal in een lijstje zetten, maar ik kan ze ook kleuren met de naam van de kleur er bij. Ik heb Massimo met drie soorten potloden gekleurd, allemaal van Derwent.

Derwent Coloursoft is een zacht potlood, als je niet te hard drukt op het potlood kun je 10 tot 15 lagen over elkaar zetten.

Derwent Drawing is een hele zacht potlood, ik gebruik ze vooral als laatst als afwerking. Je kan met deze denk ik wel 5 lagen zetten, maar ook met deze moet je niet te hard drukken.

Derwent Lightfast is wel echt mijn favoriet, met deze zet ik tegen de 25 lagen, van licht naar donker, en ook bij deze geldt dat je niet te hard moet drukken.

De kleuren

Daarnaast heb ik 4 make-up kwastjes gebruikt, deze gebruik ik in plaats van de doezelaar. Persoonlijk vind ik dit net iets fijner werken. In mijn tips en trucs kun je zien wat ik met de doezelaar doe, dit doe ik ook met de make-up kwastjes.

Heb je nu nog vragen, stel ze gerust! Je kan reageren op dit artikel, maar ook een berichtje achterlaten in het gastenboek.

Het volgende project staat alweer op de planning. Ik ga een zwart-wit portret tekenen van mijn achternichtje Denise.

Ben je ook benieuwd hoe dat gaat, blijf me dan vooral volgen.