Hey daar ben ik weer. Vorige week was ik al begonnen aan deze blog, en soms weet ik wel wat ik wil vertellen maar kan ik het niet zo goed verwoorden. Dus maar een paar dagen gewacht, en vertel ik alles in één keer.

De titel zegt het al; ik ga een baby aapje tekenen. Nou heb ik aapjes altijd al heel leuk gevonden, geen idee waarom, ik vind ze gewoon schattig. Ik wilde eerst Bokito tekenen, maar die is vrij donker en kijkt best wel boos op de foto’s.

Dus ben ik gaan zoeken naar een aap(je) dat vooral lief kijkt, dat maakt voor mij het tekenen een stuk leuker.

Dit aapje is klein en kijkt erg schattig, dat maakt het echt een stuk leuker. Nou begin ik altijd met een vooropzetje, dat hoeft niet perfect te zijn. neus, ogen en mond moeten goed staan en de pupllen moeten er goed in staan, dat is het enige wat bij een vooropzet moet kloppen. haren bij een dier maakt nog niet zo heel veel uit.

Het vooropzetje met de ogen, neus en mond zit sowieso goed, maar ik zie dat één oor niet goed zit. Tijdens het kleur aanbrengen komt dat vast wel helemaal goed. Nu is het een kwestie voor de juiste kleur keuze. Ik ga Procolour en Lightfast gebruiken en dan laagje voor laagje, zoals hier onder.